-
Sorta izjemno pekočega čilija s Karibov. Plodovi so sijoče rdeče barve njihova konica pa ima značilno obliko, ki spominja na škorpijonovo želo.
-
Gre za sorto ognjeno pekočega mehiškega čilija 'Jalapeno', ki v zorenju prehaja iz zelene v rdečo barvo. plodovi so sijoči, brez razpok, konične oblike z debelim mesom.
-
Sorta spada med najbolj pekoče čilije na svetu. Dozori v sijoče oranžni barvi.
-
Sorta spada med najbolj pekoče čilije na svetu. Dozori v sijoči rdeči barvi s tankimi stenami. Tipična sorta za mehiško kuhinjo.
-
Sorta feforona ki je rahlo pekočega do sladkega okusa. Z zorenjem prehaja iz zelene v intenzivno oranžno barvo. Zaradi svoje oblike in barve nas spomina na korenje.
-
Cresto Red je čili iz skupine indijskih čilijev in je opisan kot najbolj pekoča paprika na svetu. Iz Indije so ga v Evropo prinesli Angleži.
-
Ta čili ima ozke, približno 5 g težke plodove. Plodovi so dolgi 4 cm in pri zorenju prehajajo iz zelene v rdečo barvo.
-
Zelo dolgi špičasti sladki feferoni, na koncu zaviti. Iz rumeno zelene barve prehajajo v rdečo, pobirajo se zeleni. Zelo rodna sorta.
-
Zelo dolgi špičasti polpekoči feferoni. Iz zelene barve prehajajo v rdečo. Nekateri plodovi so bolj sladki, drugi bolj pekoči.
-
Srednje dolgi, pekoči in koničasti plodovi. Iz temno zelene barve preidejo v fiziološki zrelosti v rdečo.
-
Srednje dolgi zelo pekoči feferoni. Iz temno zelene barve preidejo v rdečo barvo. Pobirajo se rdeči.
-
So kratki storžasti, rdeči zelo pekoči feferoni. Iz temno zelene barve preidejo v rdečo barvo.