Dober načrt sajenja olajša delo poleti zoom

Dober načrt sajenja olajša delo poleti-Dober načrt sajenja olajša delo poleti

Nova sezona na vrtu se bliža z velikimi koraki. Prav gotovo ima marsikdo na okenski polici lončke s prvimi letošnjimi setvami. Vendar bo moralo miniti še kar nekaj časa, preden se bomo lahko lotili dela tudi na prostem.

Kakor hitro pa bo sonce dovolj ogrelo zemljo, bo na vrtu naenkrat zelo veliko dela. Takrat ne bomo imeli več časa razmišljati, kaj posejati na katero gredico. Pa vendar je prav kolobar, menjava rastlin na gredicah, osnovni pogoj za zdrave rastline in vrt brez uporabe kemičnih sredstev. Načrtovanje kolobarja ni preprosto, čeprav tudi ni tako težko, kot si mnogi predstavljajo. Seveda pa je nekoliko bolj zapleteno za tiste, ki bi radi rastlinam na vrtu dodatno pomagali še z zasaditvijo mešanih posevkov, saj je zdaj resnično zadnji čas za načrt sajenja.

Z mešano zasaditvijo vrtnin na vrtu posnemamo naravo. Rastline v naravi uspevajo samo v mešani družbi. Posnemajmo jih na vrtu! Tako se rastline med seboj ščitijo pred vetrom, škodljivci, poletno izsušitvijo; rastline z globokimi koreninami črpajo hrano globlje v zemlji, rastline s plitvimi pa izkoristijo hrano na površini.

Vrtnarstvo GLOBOČNIK

Letališka ulica 3, Voglje

4208 ŠENČUR

e:info@vrtnarstvo-globocnik.si

t: 041 77 42 87